Pensioen: 'We moeten werken tot 67'

20/06/11 om 07:02 - Bijgewerkt om 07:02

'België moet de pensioenleeftijd optrekken tot 67, of we dat nu graag horen of niet. Ons land kan zich niet blijven onttrekken aan de hervormingen die Europa aanbeveelt,' zegt Europees president Herman Van Rompuy.

'Je moet de pensioenleeftijd niet ineens optrekken tot 67, maar stapsgewijs, gespreid over 15 of nog meer jaren,' zegt Europees president Herman Van Rompuy in een interview met Het Laatste Nieuws.

Groep van 67
In Europa hebben landen als Nederland, Duitsland en Spanje al beslist om de pensioenleeftijd op te trekken. De Europese Unie beveelt België aan om hetzelfde te doen. 'Vroeg of laat moet ook België behoren tot de Groep van 67,' zegt Van Rompuy. 'In Spanje zette premier Zapatero de stap naar de 67 ondanks het feit dat de jeugdwerkloosheid daar veel hoger ligt dan in België.'

Langer werken
Tijdens een groot pensioendebat georganiseerd door het VRT-programma Panorama bleek gisteren nog maar eens de koudwatervrees bij alle grote partijen om de pensioenleeftijd op te trekken. Toch was de conclusie van dit debat ook dat we in ieder geval langer zullen moeten werken. (EE)

Lees meer over:

Onze partners