Pegida wil betogen ondanks terreurdreiging

24/02/15 om 12:14 - Bijgewerkt om 12:14

De anti-islambeweging Pegida Vlaanderen blijft oproepen om te betogen in Antwerpen. Een eedere aanvraag werd al geweigerd door de terreurdreiging, maar met die reden neemt de beweging geen genoegen.

Pegida wil betogen ondanks terreurdreiging

Pegida-betoger spot met Angela Merkel © Reuters

'We zullen er alles aan doen om op een vreedzame manier onze bezorgde stem te laten weerklinken', klinkt het op de Facebook-pagina van Pegida Vlaanderen. 'Lukt dit niet met een toelating van de stad en de politie, dan gaan we met Pegida alsnog de straat op."

"We kennen de risico's: GAS-boetes, arrestaties,... Maar wanneer onder anderen Abou Jahjah tijdens de eerste week van veiligheidsniveau drie ongestoord mag betogen, dan mogen wij dat zeker."

Terreurdreiging blijft op niveau 3

OCAD, het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, heeft beslist dat de terreurdreiging tot 9 maart op niveau 3 gehandhaafd blijft. Een eedere aanvraag voor een betoging in Antwerpen, werd om die reden al geweigerd.

Volgens De Morgen is er op het Antwerps stadhuis nog niets beslist over de aanvraag voor de betoging. 'Maar als ze verboden wordt, dan kan ze ook gewoon niet doorgaan.' (JH)

Lees meer over:

Onze partners