Pegida Vlaanderen krijgt toestemming voor nieuwe betoging

29/06/15 om 15:59 - Bijgewerkt om 15:59

Pegida Vlaanderen heeft de toestemming gekregen om dinsdag 30 juni in Antwerpen een betoging te organiseren. De anti-islambeweging wil reageren op de aanslagen in Lyon en Sousse.

Pegida Vlaanderen krijgt toestemming voor nieuwe betoging

© JH

Pegida Vlaanderen mag dinsdagavond 30 juni om 20u betogen in de Antwerpse binnenstad, op voorwaarde dat ze niet rondtrekken maar zich beperken tot een statische manifestatie op het Hendrik Conscienceplein. Dat heeft burgemeester Bart De Wever (N-VA) maandagmiddag beslist na positief advies van de politie, zo laat zijn kabinet aan Belga weten.

Aanslagen Lyon en Sousse

Begin maart werd een actie van de anti-islambeweging nog verboden vanwege de toenmalige verhoogde terreurdreiging, wat tot verschillende arrestaties en meer dan tweehonderd GAS-pv's leidde.

Een aanvraag voor een manifestatie moet in principe zes weken vooraf ingediend worden in Antwerpen, maar Pegida vroeg afgelopen vrijdag om een veel kortere termijn omdat de organisatie naar eigen zeggen wil reageren op de aanslagen van vorige week in het Franse Lyon en het Tunesische Sousse. Pegida zegt 150 à 200 aanwezigen te verwachten, wat gezien de vakantieperiode iets minder zou zijn dan bij de vorige (verboden) manifestatie. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners