Peeters wil afspraken op papier

30/08/10 om 11:45 - Bijgewerkt om 11:45

De Vlaamse minister-president wil dat preformateur Elio Di Rupo afspraken op papier zet zodat iedereen weet waar men staat.

Peeters wil afspraken op papier

© Belga

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) pleit ervoor dat preformateur Elio Di Rupo gemaakte afspraken op papier zou zetten.

Di Rupo heeft tot nu toe nog geen teksten uitgedeeld. De mede-onderhandelaars krijgen niets op papier, alles gebeurt mondeling. Peeters pleitte er maandagochtend op Radio 1 voor dat er afspraken op papier zouden worden gezet vooraleer tot de eigenlijke vorming van de regering over te gaan.

Afspraken op papier zullen volgens de minister-president het vertrouwen verhogen. Momenteel heeft niemand teksten, wat tot allerlei interpretaties leidt.

'Er ligt inderdaad heel wat op tafel, maar er zijn geen teksten. Dat is een probleem', aldus Peeters. 'Di Rupo heeft nu alles bij zich, heeft zijn schriften volgeschreven. Als er nu duidelijke afspraken gemaakt worden, kan dat het vertrouwen sterk verhogen'.

Dat CD&V zich net als de N-VA niet kon vinden in het ultieme voorstel dat Di Rupo zaterdagavond over de financieringswet, Brussel-Halle-Vilvoorde en extra geld voor Brussel op tafel legde, is volgens Peeters grotendeels te wijten aan het gebrek aan duidelijke afspraken op papier.

Onze partners