Peeters trekt 8,4 miljoen euro uit voor 'Fabriek van de toekomst'

20/06/12 om 15:32 - Bijgewerkt om 15:32

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) maakt 8,4 miljoen euro vrij voor in totaal 26 projecten die helpen bestaande industriële activiteit te vernieuwen, de zogenaamde 'Fabriek van de toekomst'.

Peeters trekt 8,4 miljoen euro uit voor 'Fabriek van de toekomst'

© Belga

De steun zal worden toegekend aan sectorfederaties, interprofessionele organisaties en bedrijfsgroeperingen voor projecten die de transformatie naar de Fabriek van de toekomst stimuleren. "Met deze projecten", zegt Peeters, "krijgen de sectoren en ondernemersorganisaties de nodige tools in handen om concreet op het terrein transformatie tot stand te brengen."

Sinds de projectoproep in december 2011 werd gelanceerd, werden 46 voorstellen ingediend en ontvankelijk verklaard. Peeters besliste de oorspronkelijk voorziene enveloppe van 7 miljoen euro op te trekken tot 8,4 miljoen. Van de geselecteerde projecten zijn er 8 terug te vinden in de maakindustrie, 7 in de chemische industrie, 3 in de textiel-, hout- en meubelindustrie en 2 in de voedingsindustrie. Zes projecten zijn sectoroverschrijdend. (Belga/RDM)

Lees meer over:

Onze partners