Peeters pleit voor stapsgewijze hervorming secundair onderwijs

26/11/12 om 09:23 - Bijgewerkt om 09:23

Vlaams minister-president Kris Peeters wil het middelbaar onderwijs stapsgewijs hervormen. "We gaan niet ineens alles veranderen", zegt Peeters, waarmee hij de onderwijsnota van Pascal Smet van tafel veegt.

Peeters pleit voor stapsgewijze hervorming secundair onderwijs

© Reuters

Rond de hervorming van het middelbaar onderwijs is het stil geworden. In juni trok de minister-president aan de noodrem nadat de N-VA en de sp.a erover met elkaar in de clinch waren geraakt.

Het politieke draagvlak voor die hervorming verdween, en toen bleek dat ook het draagvlak in het werkveld kleiner was.

Peeters zit op dezelfde lijn als voormalig topambtenaar Georges Monard, die recentelijk een geleidelijk aanpak bepleitte.

Knipperlichten branden
"De trein staat stil in het station en dat is niet goed. De hervorming moet weer op gang komen. Dat gaat niet in één ruk, maar wagon per wagon", aldus Peeters in De Standaard.

"Wil je alles in één keer doen, een big bang, dan kom je nergens. Maar er moet wel iets gebeuren. Bij experts als Georges Monard en Dirk Van Damme, die een topfunctie bekleedt bij de Oeso, leer ik dat ons middelbaar onderwijs goed is maar dat de knipperlichten branden. Niets doen is géén optie. We zakken weg", aldus Peeters.
Zo waarschuwt de minister-president voor de neerwaartse spiraal van de technische scholen.

Peeters ontkent in de kranten overigens dat hij onderwijsminister Pascal Smet (sp.a) terugfluit. (Belga/TE)

Onze partners