Peeters fluit De Crem terug: 'CD&V stapt niet in regering zonder loonlastenverlaging'

05/02/14 om 16:08 - Bijgewerkt om 16:36

Er moet een loonkostenverlaging in het volgende federaal regeerakkoord staan en als dat niet het geval is, dan stapt CD&V niet in een regering. Dat zegt Vlaams minister-president Kris Peeters, die daarmee zijn partijgenoot en federaal vicepremier Pieter De Crem terugfluit.

Peeters fluit De Crem terug: 'CD&V stapt niet in regering zonder loonlastenverlaging'

Kris Peeters © Belga

Pieter De Crem zegt in een interview met De Standaard dat hij geen ruimte ziet voor een snelle lastenverlaging, omdat ook het begrotingstekort moet worden teruggedrongen en de schuld onder controle moet worden gehouden. Hij vindt dat van een loonlastenverlaging geen sprake kan zijn vooraleer er 2 procent groei komt.

'De Crem is bezorgd over de volgende begrotingen op federaal niveau en dat standpunt kan ik delen,' reageerde CD&V-kopman Kris Peeters in Villa politica op Eén. 'Maar het standpunt van onze partij is duidelijk: er moet een serieus element in het volgende regeerakkoord zitten wat de loonkosten betreft. Sterker nog: de loonkloof moet dichtgereden worden tegen 2018. Als dat niet in een regeerakkoord zit, dan zullen wij geen deel uitmaken van die regering. Het CD&V standpunt is zonneklaar. Ik ga er vanuit dat Pieter De Crem zich daar resoluut bij aansluit.'

Eerder lieten Groen en N-VA al weten dat ze verbaasd zijn over het voorstel van De Crem.

Lees meer over:

Onze partners