Peeters en De Wever zien vakantie voor federale onderhandelingen niet zitten

25/07/14 om 00:16 - Bijgewerkt om 00:16

Nu de Vlaamse regeringsvorming rond is, willen N-VA-voorzitter Bart De Wever en formateur Kris Peeters meteen verder met de federale onderhandelingen. Een vakantie is niet nodig, zeggen ze.

Peeters en De Wever zien vakantie voor federale onderhandelingen niet zitten

N-VA-voorzitter Bart De Wever (L) en federale formateur Kris Peeters. © BELGA

Bart De Wever wil geen zomervakantie inlassen voor de federale formatie. Dat zei hij donderdag in de marge van het ledencongres van de N-VA. Co-formateur Kris Peeters (CD&V) verklaarde eerder op de dag al dat een dergelijke pauze voor hem ook niet hoeft.

"Het is niet de bedoeling om een officiële vakantie te voorzien voor de federale onderhandelaars", zei Kris Peeters. Na zowat twee maanden onderhandelen over de nieuwe Vlaamse regering is nochtans links en rechts te horen dat sommige onderhandelaars aan een kleine rustpauze toe zijn.

Volgens Bart De Wever kan dat ook. De voorzitter overweegt zelf tien dagen vakantie te nemen en het werk over te laten aan de andere onderhandelaars van zijn partij. "Ik zal dat morgen overleggen met de formateurs", zei hij. "Maar we moeten absoluut voortwerken. Europa verwacht in september een begroting van ons." (Belga/TV)

Onze partners