Peeters aan De Wever (en Rutten): 'Kom dan zelf in de regering zitten'

15/12/14 om 07:29 - Bijgewerkt om 07:29

CD&V-vicepremier en minister van Werk Kris Peeters is de constante commentaren van partijvoorzitters Bart De Wever (N-VA) en Gwendolyn Rutten (Open VLD) over de stakingen beu. 'Ik hoef geen schoonvaders­ en -moeders'.

Peeters aan De Wever (en Rutten): 'Kom dan zelf in de regering zitten'

Charles Michel (MR), Kris Peeters (CD&V) en Willy Borsus (MR) © BELGA

Peeters moet als minister van Werk in het conflict tussen regering en vakbonden de lont uit het kruitvat halen. Hij riep donderdag in de Kamer 'anderen die vanuit de marge de zaken moeilijker maken' op om niet verder olie op het vuur te gooien.

Maar de oproep van Peeters vond geen gehoor: het afgelopen weekend staken De Wever en ook Rutten nog een tandje bij in hun aanklacht van de 'politieke staking' vandaag.

'Door straffe uitspraken te doen ga je de partners niet rond de tafel krijgen. Iedereen zegt wat hij denkt te moeten zeggen,' dixit Peeters in De Standaard. 'Maar ik heb geen nood aan schoonvaders en -­moeders vanop de zijlijn. Dat ze dan in de regering komen zitten'.

Dat laatste is vooral een verwijt richting N­VA-­voorzitter Bart De Wever. Als voorzitter van de grootste partij in het land was hij de logische premier van de 'Zweedse' coalitie geweest. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners