Paul Magnette niet naar Davos: 'Wallonië heeft eigen strategie'

19/01/16 om 20:47 - Bijgewerkt om 21:17

Waals minister-president Paul Magnette (PS) is in tegenstelling tot zijn Vlaamse collega Geert Bourgeois (N-VA) niet aanwezig op het Wereld Economisch Forum in Davos. 'We zijn overtuigd dat de premier heel België vertegenwoordigt, ook Wallonië.'

Paul Magnette niet naar Davos: 'Wallonië heeft eigen strategie'

Paul Magnette (PS) © BELGA

Net zoals vorig jaar reist Waals minister-president Paul Magnette (PS) niet af naar het Wereld Economisch Forum in Davos, in tegenstelling tot zijn Vlaamse collega Geert Bourgeois (N-VA) of federaal premier Charles Michel (MR). Wallonië heeft zijn eigen strategie en heeft geen opportuniteiten ontdekt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van bedrijfsleiders, politieke leiders en intellectuelen, luidt het op het kabinet van Magnette, waar men er ook op wijst dat de Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) eveneens thuisblijft.

"We zijn overtuigd dat de eerste minister, die geheel België vertegenwoordigt, ook Wallonië zal vertegenwoordigen", luidt het nog op het kabinet van de Waalse regeringsleider. Er zijn nog talrijke andere gelegenheden in andere zendingen en internationale bijeenkomsten, ook al is het centrale thema van Davos de vierde industriële revolutie en verwijst het Marshallplan 4.0 naar de digitale economie.

"We verdedigen dit thema reeds tijdens onze reizen in het buitenland". Het kabinet-Magnette benadrukt dat de herhaalde afwezigheid geen wantrouwen vertolkt tegen de (neo-)liberale ideologie die op het Zwitserse forum gepromoveerd wordt, in tegenstelling tot het Wereld Sociaal Forum dat elke jaar als tegenhanger georganiseerd wordt. Tijdens zijn academische carrière werd Paul Magnette reeds uitgenodigd op het WEF in Davos, maar ook toen wees hij de invitatie af. (Belga)

Onze partners