Paul Magnette: ‘Democratie of demagogie? Rechts moet kiezen’

© BelgaImage

Paul Magnette (PS) reageert op het opiniestuk van Bart De Wever (N-VA) dat ook in Vlaanderen al heel wat stof deed opwaaien.

‘Nee, mijnheer De Wever, er is niet aan de ene kant een rechts gehecht aan de natiestaat en het staatsburgerschap, en aan de andere kant een naïef, laks of ‘kosmopolitisch’ links, dat pleit voor het openen van alle grenzen’, zegt Paul Magnette (PS) vandaag in Le Soir, in een reactie op de open brief van Bart De Wever (N-VA) gisteren in De Morgen.

De burgemeester van Charleroi beschuldigt de voorzitter van de Vlaams-nationalistische partij ervan de aandacht te willen afleiden en polemiek te willen starten omdat de regering van MR en N-VA in nood zit. ‘Voor de progessieven is de enige oplossing van het fenomeen van de migranten het multilateralisme’, aldus Magnette, die meent dat België en de Europese Unie momenteel de foute richting opgaan. ‘De geleidelijke ontmanteling van ons ontwikkelingsbeleid bereidt de migratiegolven van morgen voor.’

Volgens Magnette verdient het migratievraagstuk meer dan ‘karikaturen, simplisme en retorische manipulaties’. De burgemeester van Charleroi vindt ook dat het internationale imago van ons land geschaad wordt door het cynisme van staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken.

Partner Content