Patrick Janssens mikt met stadslijst op 35 procent

24/06/12 om 12:53 - Bijgewerkt om 12:53

Antwerps burgemeester Patrick Janssens mikt bij de verkiezingen dit najaar met zijn stadslijst opnieuw op 35 procent.

Patrick Janssens mikt met stadslijst op 35 procent

© Belga

"Oktober is nog heel ver weg en de prijzen worden aan de meet pas uitgedeeld", reageerde hij in De Zevende Dag op de peilingen die de N-VA van Bart De Wever tot wel 43 procent toedichten.

"Mijn prognose voor de stadslijst is terug ongeveer 35 procent, zoals vorige keer", liet Janssens zich ontvallen. "Omdat onze peilingen vergelijkbaar zijn met die van 2006 een paar maanden voor de verkiezingen en omdat ik dezelfde sfeer voel bij de mensen. Maar ik weet natuurlijk niet wat het cijfer zal zijn van de andere partijen en ben ook absoluut nog niet zeker dat we onze ambities zullen waarmaken."

Voorakkoord

Janssens bundelt op 14 oktober de krachten op een stadslijst met CD&V en enkele onafhankelijken. Over een mogelijk voorakkoord met nog andere partijen bleef hij wat mysterieus. "Als ik dat al zou gedaan hebben, dan zou ik het toch niet bekennen hier. We hebben het niet gedaan en anders zou ik het ontkennen."

Tot slot gaf Janssens de Antwerpenaren nog de raad hun keuze te maken op basis van de verwezenlijkingen uit het verleden. "Als je wil weten wat Patrick Janssens zal doen na 2012, moet je kijken naar wat hij gedaan heeft de voorbije zes jaar. Als je wil weten wat Bart De Wever zal doen na 2012, dan moet je ook kijken naar wat hij de voorbije zes jaar gedaan heeft", aldus Janssens. "De Antwerpenaar is slim genoeg om die afweging te maken." (Belga/TE)

Onze partners