Patrick Janssens: 'Ik hoef De Wever helemaal niet bij te benen'

21/09/12 om 21:03 - Bijgewerkt om 21:03

'Ik ben al 10 jaar burgemeester. Het is aan iemand anders om te proberen op die stoel te geraken.' Dat zegt Patrick Janssens op de vraag of hij zichzelf Bart De Wever nog ziet bijbenen tegen 14 oktober.

Patrick Janssens (SP.A) heeft er ondanks de mindere peilingen nog steeds alle vertrouwen in dat hij zichzelf zal kunnen opvolgen als Antwerps burgemeester. Dat heeft hij verklaard in Terzake op Canvas.

Antwerpen

"Tot nu toe ging het vooral over de nationale politiek, maar de volgende weken zal het over Antwerpen gaan", verwees hij naar de campagne van zijn grote uitdager Bart De Wever (N-VA).

Janssens hoeft naar eigen zeggen De Wever helemaal niet bij te benen in de laatste weken voor de verkiezingen. "Ik ben al tien jaar burgemeester, het is aan iemand anders om te proberen op die stoel te raken", vindt hij.

AmbtstermijnOver de uitspraken van De Wever in "De Kruitfabriek", waarbij de N-VA-lijsttrekker niet wilde beloven dat hij zes jaar burgemeester zou blijven indien hij verkozen zou raken, toonde Janssens zich alvast erg tevreden.

"Ik vind het bijzonder eerlijk van hem om dat toe te geven. Er zijn heel wat voorbeelden van politici die dat niet zouden doen", aldus Janssens, die al meermaals liet verstaan dat hij niet gelooft dat De Wever een volledige ambtstermijn zou uitdoen.

Magazine

Janssens gaf vrijdagmiddag officieel de langverwachte aftrap van zijn campagne met het eenmalige gratis magazine Patrick. Dat ook Groen-lijsttrekster Meyrem Almaci nu met een eigen blad blijkt uit te pakken, vindt Janssens geen probleem. "Dat betekent dat er twee bladen zijn, maar er zijn veel meer affiches met gewoon maar een kop op", zegt Janssens. (Belga/EE)

Onze partners