Patrick De Spiegelaere, de fotograaf die dacht als een reporter en foto’s maakte als een kunstenaar

© Patrick De Spiegelaere
Ann Peuteman

Tien jaar geleden overleed Knack-fotograaf Patrick De Spiegelaere (1961-2007). Van 7 tot 29 oktober loopt in Huis Wallyn in Maldegem de tentoonstelling Spiegelingen, waarvoor zes topfotografen met De Spiegelaeres werk aan de slag zijn gegaan.

Tien jaar geleden overleed Knack-fotograaf Patrick De Spiegelaere (1961-2007), een man die dacht als een reporter en foto’s maakte als een kunstenaar. Jonge journalisten leerde hij kijken, voor meer ervaren collega’s was hij een compagnon de route en zo goed als alle fotografen die na hem kwamen werden, al dan niet bewust, door zijn werk geprikkeld.

Van 7 tot 29 oktober loopt in Huis Wallyn in Maldegem de tentoonstelling Spiegelingen, waarvoor zes topfotografen met De Spiegelaeres werk aan de slag zijn gegaan. Walter De Mulder, Koen Broos, Filip Claus, Dieter Telemans, Sammy Baloji en Pauline Niks zetten elk twee van hun werken tegenover beelden van hem. Bij Spiegelingen, dat deel uitmaakt van een hommageparcours voor de fotograaf door zijn woonplaats Maldegem, hoort ook een map met kunstafdrukken.

Patrick De Spiegelaere vs Koen Broos
Patrick De Spiegelaere vs Koen Broos
Patrick De Spiegelaere vs Pauline Niks
Patrick De Spiegelaere vs Pauline Niks
Walter De Mulder vs Patrick De Spiegelaere
Walter De Mulder vs Patrick De Spiegelaere

Meer info vindt u op www.fpds.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content