Pascal Smet wil financiële kennis opkrikken met videogames

08/11/12 om 14:17 - Bijgewerkt om 14:17

Vlaams minister van Onderwijs Smet wil financiële opvoeding geven in scholen met behulp van educatieve games.

Pascal Smet wil financiële kennis opkrikken met videogames

Minister van Financiën Steven Vanackere wees er deze week nog op dat de financiële kennis van de consument er dringend op vooruit moet. Boudewijn Bouckaert (LDD) wou daarom van minister Smet weten hoe hij de financiële opvoeding van de leerlingen, en van de burgers in het algemeen, wil aanpakken.

"Momenteel zit financiële opvoeding in de vakoverschrijdende eindtermen, maar dat levert vaak een probleem van verantwoordelijkheid op", aldus Smet. "We willen bekijken hoe we het thema beter aan bod kunnen laten komen in het onderwijs."

Buiten schooltijd

"In de loop van de komende maanden komt er een uitgebreid rondetafelgesprek met alle betrokkenen, onder wie het onderwijs en de financiële sector", zei Smet.

Zelf is Smet ervoor gewonnen de leerlingen financiële kennis bij te brengen door educatieve games. "Mogelijk kunnen die zelfs buiten schooltijd worden gespeeld, zodat dit niet ten koste gaat van andere vakken", zei hij. "We moeten ook een manier vinden om volwassenen aan te spreken, zij zijn het immers die de kinderen moeten opvoeden."

Bouckaert toonde zich tevreden met de geplande aanpak. "Het is goed dat dit onderwerp op een plezante manier kan worden aangebracht", besloot hij. (Belga/TE)

Onze partners