Parweiz Sangari heeft geen opvang in Kaboel

10/07/12 om 20:24 - Bijgewerkt om 20:24

Parweiz Sangari, de Afghaan die ons land is uitgezet, kreeg voor 1 nacht onderdak bij zijn oom, maar moet daar woensdag al opnieuw vertrekken.

Parweiz Sangari heeft geen opvang in Kaboel

Sangari moet woensdag alweer vertrekken bij zijn oom in Kaboel. De oom is immers niet thuis, terwijl zijn tante het te gevaarlijk vindt om hem nog onderdak te geven. "Ik weet niet wat ik nadien zal doen", aldus Sangari tijdens een telefoongesprek met het Canvas-magazine "Terzake".

De advocate van Sangari liet weten dat de jonge Afghaan voorlopig onderdak gevonden heeft bij zijn oom in Kaboel. Maar dat is slechts tijdelijk, bevestigde Sangari zelf.

Bovendien raakte hij ook niet zomaar tot bij zijn familie. Telefonisch contact vanuit België lukte op voorhand niet, waardoor Sangari enkel door journalisten werd opgewacht aan de luchthaven van Kaboel.

Niet het juiste paspoort
Toen hij alsnog contact kreeg met zijn tante, wilde die eerst haar adres niet geven uit schrik voor haar veiligheid en die van haar kinderen, aldus Sangari.

Uiteindelijk kreeg hij toch onderdak, maar woensdag moet hij alweer vertrekken. "Ze wil niet meer voor me zorgen", aldus Sangari. Hij was van plan dan maar op hotel te gaan, maar heeft te weinig geld en ook niet het juiste paspoort.

Hoe het verder moet, is voorlopig dus onduidelijk. "Ik voel me niet veilig, ik weet niet wat er met me gaat gebeuren", zei Sangari nog.

Represailles
Parweiz vreest volgens zijn advocate represailles in het kader van de moord op zijn vader in 2008. Dat zou een afrekening geweest zijn, waarna Parweiz naar België vluchtte omdat ook zijn eigen leven in gevaar zou geweest zijn.

Parweiz werd op een vliegtuig naar zijn thuisland gezet, na een lange juridische strijd waarbij verschillende regularisatie- en asielaanvragen werden afgewezen. Volgens een gastgezin uit Boechout dat hem wilde adopteren, was Parweiz erg goed geïntegreerd en spreekt hij vlot Nederlands. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners