Partners moeten volle pot betalen voor aanvullende diensten ziekenfonds

23/02/12 om 08:18 - Bijgewerkt om 08:18

De korting voor koppels aangesloten bij hetzelfde ziekenfonds voor een aanvullende verzekering valt weg. Vanaf heden betaalt iedereen de volle pot.

Partners moeten volle pot betalen voor aanvullende diensten ziekenfonds

© Belga

Alle Belgen die als koppel bij eenzelfde ziekenfonds zijn aangesloten, moeten vanaf dit jaar meer betalen voor aanvullende diensten zoals een gezinsbijdrage. Afhankelijk van het ziekenfonds en de regio, kan er op jaarbasis tot 60 euro per gezin bijkomen. Dat staat te lezen in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

Aanvullende verzekering

Naar schatting 2,5 miljoen Belgen hebben via hun ziekenfonds een aanvullende verzekering. Die zorgt ervoor dat u een extra vergoeding kunt terugkrijgen als u bijvoorbeeld een brilmontuur of lenzen nodig heeft, of een speciale ingreep bij de tandarts ondergaat. Wie als koppel was aangesloten bij hetzelfde ziekenfonds, kon een korting krijgen. Maar dat voordeel valt weg.

Nieuwe berekening

"Nu moet elke partner apart de volledige bijdrage betalen", zegt Arne De Backer van de socialistische mutualiteit. "We mogen die korting gewoon niet meer aanbieden."

Alle mutualiteiten hebben de bijdrage voor de aanvullende diensten moeten herzien onder druk van de Europese Commissie.

Honderdduizenden gezinnen krijgen daardoor een nieuwe berekening in de bus. Wie als enige titularis is aangesloten bij een ziekenfonds, is wel beter af en moet vaak wat minder betalen. (Belga/INM)

Onze partners