Partijgenoten verdedigen mediadiscretie Di Rupo

12/01/12 om 10:19 - Bijgewerkt om 10:19

Kamervoorzitter André Flahaut en minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette (PS) verdedigen de mediadiscretie van premier Elio Di Rupo (PS).

Kamervoorzitter André Flahaut en minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette (PS) hebben de mediadiscretie van hun partijgenoot premier Elio Di Rupo op zich genomen. Di Rupo kreeg de voorbije dagen heel wat kritiek op zijn "manke communicatie".

CD&V-vicepremier Steven Vanackere en zijn SP.A-collega Johan Vande Lanotte lieten verstaan dat Di Rupo sneller en duidelijker had moeten communiceren over de loonsverlaging van de federale ministers. "Er zijn momenten dat de premier namens de ploeg moet spreken. Daar moeten we aan werken", klonk het.

Flahaut: 'Di Rupo werkt en dat is wat de mensen vragen'

Op Bel-RTL schaarde Flahaut zich achter zijn voormalige partijvoorzitter. "Hij werkt ontegensprekelijk veel en komt tussen wanneer dat moet, namelijk in de Kamer of na de ministerraad. Verwijt hem niet dat hij discreet is. Hij werkt en dat is wat de mensen van hem vragen", aldus de Kamervoorzitter.

"Dat de premier boven het gewoel staat en zich minder uitspreekt, dat lijkt me goed. We zijn zonder twijfel het enige land ter wereld waar eerste ministers, in het verleden, verklaringen deden voor aanvang van de ministerraad", voegt Magnette daar aan toe in La Libre.

De media-optredens van premier Di Rupo zijn sinds zijn aantreden erg beperkt gebleven. Wat Vlaanderen betreft koos hij, volgens waarnemers bewust, voor een aantreden in een feelgoodprogramma: Music For Life. (Belga/SD)

Onze partners