Partijgenoot beschuldigt Caroline Gennez van fraude met verkiezingsuitgaven

14/04/14 om 08:20 - Bijgewerkt om 08:20

Een Mechelse partijgenoot van Caroline Gennez (SP.A) beschuldigt haar van fraude met verkiezingsuitgaven. Haar uitgaven zouden zo over die van andere kandidaten verspreid zijn. Gennez ontkent.

Partijgenoot beschuldigt Caroline Gennez van fraude met verkiezingsuitgaven

© Reuters

Een Mechelse partijgenoot van Caroline Gennez (SP.A) beschuldigt haar van fraude met verkiezingsuitgaven. Haar uitgaven zouden over die van andere kandidaten verspreid zijn. Gennez ontkent.

Mechels SP.A'er Stefan Hermans dient een klacht in bij het Mechels parket tegen partijgenote Caroline Gennez, dat schrijft Het Laatste Nieuws. Die zou aldus Hermans bij de lokale verkiezingen in 2013 haar verkiezingsuitgaven ('geschat rond de 50.000 euro' zegt Hermans) gespreid hebben over die van andere kandidaten. Dat zou gebeurd zijn door de kandidaten blanco formulieren te laten ondertekenen, waarop de verkiezingsuitgaven genoteerd werden. 'Bij twee kandidaten stond 1.166 euro voor verkiezingsmanifestaties waarvan ze geen weet hadden.' Dat nuanceert een van die kandidaten. Het verhaal van de blanco formulieren wordt wel bevestigd door andere kandidaten; aldus Het Laatste Nieuws.

Caroline Gennez doet de klacht af als de reactie van een 'intrigant, die gefrustreerd is'. Ze zegt zich niet bezig te houden met verkiezingsuitgaven, maar ontkent wel het verhaal van de blanco formulieren. Ook de penningmeester Jorg Engelen doet dat, hoewel hij niet uitsluit dat het 'wel eens gebeurd kan zijn dat een kandidaat op vakantie vertrok en zijn formulier door ons heeft laten invullen. Maar dat is uitzonderlijk.'

Politicoloog aan de UGent Carl Devos noemt het in de krant 'niet ongebruikelijk' dat verkiezingsuitgaven over alle kandidaten gespreid worden. Dat kandidaten een blanco formulier zouden moeten invullen, vindt hij echter wel 'bizar'.

Onze partners