Partijen gemeenteraad Antwerpen stellen elk afzonderlijk schepenen voor

11/12/12 om 12:53 - Bijgewerkt om 12:53

(Belga) In Antwerpen stelt N-VA vannamiddag om 15 uur de schepenen voor die de partij zal afvaardigen in het toekomstige college, evenals hun respectieve bevoegdheden. CD&V en Open Vld zullen pas later en eveneens elk afzonderlijk hun eventuele schepenen officieel voorstellen. Een gezamenlijk pers- en fotomoment van het hele schepencollege zal allicht pas ten vroegste dit weekend plaatsvinden.

De Antwerpse N-VA kan nu al communiceren over haar afgevaardigden (naast burgemeester Bart De Wever) in het schepencollege, aangezien daar gisterenavond door het partijcongres al groen licht voor is gegeven. Bij CD&V zou dat congres vanavond plaatsvinden, bij Open Vld zelfs pas zaterdag. Vanwege de speculaties over de postjesverdeling in verschillende media, ziet N-VA zich echter genoodzaakt vandaag al met de nodige informatie naar buiten te komen. Zo circuleren de namen van het nieuwe schepencollege dinsdagmiddag al op verschillende media. Voor N-VA zijn dat Liesbeth Homans (meteen ook OCMW-voorzitter), Ludo Van Campenhout, Rob Van de Velde, Koen Kennis en Nabila Ait Daoud. CD&V houdt vast aan Marc Van Peel en Philip Heylen, terwijl Claude Marinower voor Open Vld schepen wordt. (COR 360)

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info