‘Parlementsleden van N-VA en Open Vld zouden beter eens een dag meedraaien bij NMBS’

© VTM Nieuws

“De parlementsleden van N-VA en Open Vld zouden beter eens een dag meedraaien met de werknemers van de NMBS.” Dat heeft sp.a-voorzitter John Crombez gezegd in de studio van VTM NIEUWS. “Zij hebben niet de luxe om te kunnen kaarten in het parlement.”

Crombez haalde uit naar een aantal collega’s in het parlement die zich op ongepaste manier uitlaten over het personeel van de spoorbonden.

“De manier waarop over de werknemers van de NMBS wordt gepraat, vind ik beneden alle peil. Er zijn heel wat mensen die met hart en ziel hun job doen. Maar nu is de politiek bezig met de NMBS af te breken. Dat heeft gevolgen voor de reizigers.”

Crombez stelde voor dat een aantal van die parlementsleden eens een dag mee zouden draaien in het werkschema van de NMBS.

Weinig begrip voor staking

Toch heeft Crombez weinig begrip voor de vijf aangekondigde stakingsdagen bij de NMBS. Dat er nu gestaakt wordt omwille van een statuut, dat krijg je volgens Crombez aan niemand uitgelegd. Hij roept de vakbonden op om een front te vormen met de reizigers.

‘De spoorbonden zouden op meer begrip kunnen rekenen, mochten ze samen met de reizigers voor betere spoorwegen ijveren. Nu begrijpen de mensen niet dat er vijf dagen staking komen omwille van een statuut.’ (VTM Nieuws / JH)

Bekijk hier het fragment uit VTM Nieuws:

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content