Parket verzekert privacy in beslag genomen pedofiliedossiers

25/06/10 om 13:37 - Bijgewerkt om 13:37

De privacy van de slachtoffers van pedofilie is volgens het parket niet in het gedrang.

Het Brussels parket beklemtoont dat de privacy is verzekerd van de pedofilieslachtoffers die in de inbeslaggenomen dossiers staan vermeld.

De speurders namen donderdag bij de commissie die seksueel misbruik in de katholieke kerk onderzoekt alle 475 dossiers in beslag. Voorzitter Peter Adriaenssens reageerde daar verontwaardigd op en dreigde ermee dat de commissie haar werk zou stopzetten.

Maar volgens het parket zal de privacy van de personen met een dossier bij de commissie even goed ter harte worden genomen dan door de commissie zelf.

'De slachtoffers en hun privacy vormen ook de eerste bekommernis van het gerecht. Ze zullen door ons niet slechter behandeld worden dan door de commissie', aldus parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleur.

De documenten en computers die bij de commissie, maar ook in het bisschoppelijk paleis en bij kardinaal Danneels, zullen
onderzocht worden op hun belang in het kader van het onderzoek.

Documenten die niets met het dossier te maken hebben,
zullen terugbezorgd worden, aldus de woordvoerder. 'Tenzij er aanwijzingen in gevonden worden voor andere strafbare feiten, dan zijn we wel verplicht om op te treden'.


Onze partners