Parket tilt zwaar aan naaktmodellen in Gents gerechtsgebouw

26/03/12 om 09:46 - Bijgewerkt om 09:46

Het Gentse parket heeft een strafonderzoek geopend naar een van de eigen medewerkers die zonder toestemming een fotoreportage met twee naaktmodellen in het Gentse justitiepaleis organiseerde.

Parket tilt zwaar aan naaktmodellen in Gents gerechtsgebouw

© Belga

"Bloot in ons gerechtsgebouw kan niet. We tillen hier zeer zwaar aan", zegt het parket in Het Nieuwsblad.

Enkel getooid met een navelpiercing poseren de modellen op de trappen van het nieuwe Gentse justitiepaleis, vleien ze zich neer op de tafels met de bekende groene lampjes uit het televisieprogramma De rechtbank of drukken ze de borsten tegen een grote glaspartij. Vensters die nota bene uitkijken op een van de drukste wegen in Gent.

In lingerie op rechterstoel
Op één foto neemt een model zelfs in lingerie plaats op de lederen stoel van waar de rechter de dag erop nietsvermoedend zijn straffen afvuurde op de beklaagden.

De man had volgens het parket van de vroegere rechtbankvoorzitter toestemming gekregen voor een artistieke fotoshoot in het gerechtsgebouw, maar niet voor naaktfotografie.

Tuchtonderzoek

De verdachte werd zondagnamiddag opgepakt, waarna het gerecht over 24 uur beschikt om hem eventueel voor te leiden voor de onderzoeksrechter. Die kan dan beslissen of de man aangehouden wordt. Een aanhouding is weinig waarschijnlijk als er tijdens de huiszoeking bij de man geen ander belastend materiaal werd gevonden.

Naast een strafonderzoek heeft het Gentse parket ook een tuchtonderzoek geopend. De man zal na het tuchtonderzoek vermoedelijk wel een tuchtsanctie krijgen.

De foto's van de reportage zijn te zien op de sites van de modellen die deelnamen aan de fotoshoot, meldde Het Nieuwsblad. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners