Parket onderzoekt vechtpartij tussen kleuters in Genk

18/09/13 om 00:00 - Bijgewerkt op 19/09/13 om 04:46

Bron: Belga

Het parket van Tongeren is een onderzoek gestart nadat twee kleuters slaags raakten op de speelplaats De ouders van het kindje dat 'gewond' raakte, dienden een klacht in bij de politie.

Parket onderzoekt vechtpartij tussen kleuters in Genk

© Getty Images/iStockphoto

De ruzie tussen de twee kleuters deed zich voor in een schooltje in Boxbergheide, bij Genk, schrijven Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Eén van de kinderen raakte daarbij gewond. Afhankelijk van de bron verloor het een pluk haar of een stukje melktand.

De school haalde de twee vechtersbaasjes uit elkaar, zei dat het niet hoort dat kindjes elkaar pijn doen en ging ervan uit dat de kous daarmee af was. Niét voor de ouders van het 'gewonde' kind, die prompt de identiteit van de 'dader' eisten en naar de politie stapten om een klacht in te dienen. "We hebben inderdaad een klacht ontvangen en kunnen niet anders dan het proces-verbaal overmaken aan het parket van Tongeren", klinkt het.

De directeur van het kleuterschooltje reageert verbouwereerd. "Dit gaat om kleuters. Kleuters pakken mekaars koekjes wel eens af en soms volgt dan een duw of een beet. Dat mág niet en dat zeggen we hen dan ook. Maar het zijn kleuters. Dit neemt buitengewone proporties aan." (Belga/TV)

Onze partners