Parket onderzoekt Franse belastingsvluchteling Bernard Arnault

19/12/12 om 05:25 - Bijgewerkt om 05:25

Het Brusselse parket onderzoekt het bedrijvennetwerk van Bernard Arnault, de rijkste Europeaan en topman van het luxeconcern LVMH, van onder andere Louis Vuitton en Moët Hennessy.

Parket onderzoekt Franse belastingsvluchteling Bernard Arnault

© Reuters

Een en ander staat te lezen in L'Echo en De Tijd. De aanleiding voor het dossier zijn verschillende persartikels die zijn verschenen toen begin september bekendraakte dat Arnault de Belgische nationaliteit had aangevraagd.

De talloze vennootschappen die Arnault in ons land heeft opgericht, bleken al snel vragen op te roepen. Liefst tien vennootschappen zijn gevestigd in een zieltogend appartement in Schaarbeek, het thuisadres van een van de Belgische bestuurders van al die bedrijven.

Eén van die vennootschappen, op hetzelfde adres, zag haar kapitaal een jaar geleden toenemen van 386 miljoen naar bijna 3,3 miljard euro. Waar het parket zich vooral vragen bij stelt, is een goedbewaard geheim. Parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleur houdt het bij "geen commentaar". Deze week is met de Brusselse procureur des Konings, Bruno Bulthé, afgesproken niets prijs te geven over het dossier-Arnault. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners