Parket onderzoekt familiedrama met drie doden in Moerbeke-Waas

05/01/14 om 15:01 - Bijgewerkt om 15:01

In het Oost-Vlaamse Moerbeke-Waas zou een man zijn ex-vrouw en hun zoontje om het leven gebracht hebben en daarna zichzelf van het leven beroofd hebben. Het Gentse parket onderzoekt of het om een gezinsdrama gaat, maar kan de identiteiten van de slachtoffers nog niet bevestigen.

Parket onderzoekt familiedrama met drie doden in Moerbeke-Waas

© Belga

In Moerbeke-Waas heeft een man eerst zijn ex-vrouw en zoontje vermoord, om vervolgens zelfmoord te plegen. Het Gentse parket onderzoekt de zaak.

"Alles wijst op een gezinsdrama, maar dat moet nog onderzocht worden. Er is een onderzoeksrechter gevorderd die nu een wetsgeneesheer zal aanstellen. Het zou gaan om drie doden, maar ik kan nog niet bevestigen of het inderdaad de man, de ex en hun zoontje is", zegt parketwoordvoerster An Schoonjans.

De man bracht eerst zijn ex om het leven in een woning in de Opperstraat in Moerbeke-Waas en nam daarna de 4-jarige zoon mee naar een bos in de omgeving van de Molenstraat en de N49. Daar zou de man het kind omgebracht hebben en zelfdoding gepleegd hebben. De lichamen van de vader en zoon werden ontdekt na een zoekactie waarbij een helikopter van de federale politie en de Cel Vermiste Personen werden ingezet.

De omstandigheden en de aanleiding van de feiten worden nog onderzocht, zegt het parket. Er is een wetsdokter aangesteld om de doodsoorzaak van de drie personen vast te stellen. Het koppel, een man van rond de 60 jaar en een vrouw van rond de 30 jaar, zou kort voor de feiten uit elkaar gegaan zijn. (Belga/MI)

Lees meer over:

Onze partners