Parket Limburg bevestigt link tussen dode man Roermond en moord Aquino

28/08/15 om 21:30 - Bijgewerkt om 21:30

De in Roermond dood aangetroffen man wordt wel degelijk gelinkt aan de moord op Silvio Aquino in Opglabbeek. Dat is vrijdagavond door het parket van Limburg in Hasselt bevestigd.

Parket Limburg bevestigt link tussen dode man Roermond en moord Aquino

© BELGA

Vrijdag raakte bekend dat de communicatie over de dode in Roermond door het Nederlandse openbare ministerie aan het parket in Belgisch-Limburg werd overgedragen. In het belang van het onderzoek kan het parket in Hasselt niet zeggen welke aanwijzingen er zijn om de twee feiten aan elkaar te linken.

De 41-jarige Silvio Aquino, die met twee broers en een 35-tal andere beklaagden terechtstond in een zeer omvangrijk drugsproces over cocaïnesmokkel, is donderdag rond 12.15 uur op de Sint-Hubertuslaan in Opglabbeek klemgereden door een voertuig met vier inzittenden. Zijn vrouw kreeg klappen en kon wegvluchten. Haar man Silvio werd met meerdere kogels doodgeschoten door de vier, die naar verluidt als nepagenten vermomd waren.

Ruim drie kwartier later zagen twee ambulanciers op de pechstrook van de A73 in Roermond een man liggen. Toen ze stopten om de man te helpen, sprongen drie mannen in een beige Jaguar en reden weg. Hulp voor de man op de pechstrook mocht niet meer baten. Het onderzoek is in handen van de Tongerse onderzoeksrechter Dirk Meesen. In het belang van het onderzoek geeft het parket geen verdere commentaar.

Als er belangrijke ontwikkelingen voordoen, worden die meegedeeld zonder schending van het onderzoeksgeheim en zonder het onderzoek in gevaar te brengen. (Belga/NSK)

Lees meer over:

Onze partners