Parket denkt aan familiedrama bij kindermoord

16/09/10 om 13:37 - Bijgewerkt om 13:37

De moeder van de 4,5 jarige jongen die werd gevonden met overgesneden keel, is opgepakt.

Het parket gaat voorlopig uit van een familiedrama na de vondst van een 4,5 jarige jongen die de keel werd overgesneden. De moeder werd opgepakt. Ze werd donderdag ondervraagd.

Het jongetje werd woensdagavond gevonden door joggers op een wegje in het Waals-Brabantse Eigenbrakel. Tijdens een persconferentie maakte het parket donderdagmiddag bekend dat de moeder werd opgepakt. Ze is van Syrische origine en spreekt geen Frans. Ze werd donderdag verhoord met behulp van een tolk.

Er werd beslist tot een lijkschouwing op het lichaam van het jongetje, die Muhamad Rachid heet. Hij woonde samen met zijn moeder en zijn 16-jarige zuster in de wijk waar zijn lichaam werd gevonden.

Opmerkelijke vaststellingen

De zuster meldde woensdagavond omstreeks 20 uur de verdwijning van de jongen. De moeder zou toen verklaard hebben dat de jongen verdween terwijl hij in de tuin aan het spelen was.

De vader van de jongen, van wie de moeder gescheiden leeft, werd verhoord, maar zou niets met de feiten te maken hebben. Volgens Jean-Claude Elslander, de procureur des konings van Nijvel, doet niets betrokkenheid van derden vermoeden.

De speurders stelden vast dat er in de woning was gepoetst en dat het moment waarop het lichaam van de jongen werd gevonden bijna samenviel met het moment waarop de zuster zijn verdwijning aangaf. Ook was de jongen woensdag niet naar school gegaan.

Lees meer over:

Onze partners