Parijzenaar opgepakt wegens hulp aan Abaaoud

05/12/15 om 19:56 - Bijgewerkt om 19:56

In Parijs is zaterdag een 25-jarige man opgesloten die geholpen zou hebben om een schuilplaats te verschaffen aan de Belgische jihadist Abdelhamid Abaaoud en aan een medeplichtige, na de aanslagen in de Franse hoofdstad. Dit heeft een gerechtelijke bron bekendgemaakt.

Parijzenaar opgepakt wegens hulp aan Abaaoud

Terreuraanslag Parijs, 13 november 2015 © Reuters

Mohamed S. werd in verdenking gesteld wegens bendevorming in verband met terrorisme. Zijn identiteit en nationaliteit werden niet gepreciseerd.

De jongeman is een kennis van Jawad Bendaoud, die ervan verdacht wordt tegen betaling het appartement in Saint-Denis te hebben verschaft aan Abaaoud. Bendaoud werd op 24 november in verdenking gesteld en opgesloten.

Mohamed S. zou twee van zijn kennissen met elkaar in contact gebracht hebben: de nicht van Abaaoud en Jawad Bendaoud. In het appartement in Saint-Denis doken de Belgische jihadist en een niet-geïdentificeerde medeplichtige onder voordat ze er op 18 november het leven lieten. Ze werden allebei gedood wanneer de politie het appartement bestormde. Ook de nicht van Abaaoud, Hasna Aïtboulahcen, liet daarbij het leven.

Bendaoud was tot nu toe de enige die in het Parijse luik van dit Frans-Belgische onderzoek aangeklaagd werd.

Mohamed S. en Bendaoud zijn kleine delinquenten die niet zouden hebben deelgenomen aan de voorbereiding van de aanslagen, waarbij op 13 november 130 doden vielen. Een van de vermoedelijke daders van de aanslagen, Salah Abdeslam, is nog voortvluchtig. (Belga/WK)

Onze partners