Paardenvleesschandaal - Amsterdams steakhouse serveert paard, maar zegt van niets te weten

14/02/13 om 15:31 - Bijgewerkt om 15:31

(Belga) Het steakhouse Piet de Leeuw in Amsterdam, dat al sinds de jaren '40 beroemd is om zijn biefstuk, schotelt zijn onwetende klanten paard voor. De Nederlandse krant Het Parool liet het vlees van het restaurant onderzoeken door een slager, een meesterkok en een DNA-lab en hieruit bleek dat het geen runder- maar paardenbiefstuk betrof.

Paardenvleesschandaal - Amsterdams steakhouse serveert paard, maar zegt van niets te weten

De eigenaar van het restaurant in de Noorderstraat zegt er niets van te begrijpen. "We hebben een naam en een reputatie hoog te houden. Wellicht is er bij een levering een stuk paard doorheen geglipt, of is er iets misgegaan bij de leverancier." De leverancier, die levert aan meer dan 300 Amsterdamse restaurants, laat echter weten dat het restaurant "misschien al wel 10 jaar" wekelijks dozen vol paard bij hem bestelt. "Wij leveren gewoon waar de klant om vraagt", zegt hij tegen de krant. "In onze administratie en op de pakbonnen staat dat het om paardenhaas uit Argentinië gaat. Het is volstrekt onmogelijk dat de eigenaar niet wist dat het om paard ging. Er staat nota bene een afbeelding van een paard op iedere verpakking!" Paardenbiefstuk kost doorgaans een derde tot de helft minder dan de rundvleesvariant. (DLA)

Onze partners