Paardenvleeschandaal: Ook in België producten uit de rekken gehaald

12/02/13 om 22:55 - Bijgewerkt om 22:55

In Frankrijk is paardenvlees ontdekt lasagne bolognaise van het merk Picard, die op 6 februari preventief uit de handel werd gehaald. Ook in België verwijderde Picard mogelijk getroffen producten uit de rekken.

Paardenvleeschandaal: Ook in België producten uit de rekken gehaald

© Reuters

Een woordvoerder van de Franse keten zei niettemin aan Belga dat nog geen enkel spoor van paardenvlees werd gevonden. Het is de eerste keer dat in Frankrijk paardenvlees gevonden wordt in loten die rundvlees hadden moeten bevatten. Tot dusver werd zoiets alleen in Groot-Brittannië ontdekt.

Stoppen met verkoop

Picard is het tweede merk dat in opspraak komt, na Findus. Picard besliste om de volledige verkoop te stoppen van producten die door de Franse maatschappij Comigel gemaakt werden, klinkt het in een persbericht. Comigel werkte ook voor Findus.

Het gaat om "twee producten, de lasagnes bolognaise 'formule express' en de chili con carne."

"De regel is eenvoudig: in geval van argwaan stoppen we de verkoop. Wat betreft de lasagnes, zijn we onmiddellijk overgegaan tot het uit de handel halen ervan", aldus een woordvoerder van Picard, die bevestigde dat ook producten in België uit de verkoop werden gehaald.

Onderzoek afwachten

Momenteel werd nog geen enkel spoor van paardenvlees aangetroffen in maaltijden, die verondersteld worden enkel rundsvlees te bevatten. Het betreft verder geen enkele van de 1200 andere producten in het gamma van Picard, luidt het nog.

Picard zegt de resultaten van het onderzoek af te wachten, "dat moet aantonen op welk niveau de fraude zich situeert". De diepvriesketen telt vier winkels in België: drie in Brussel en een in Waterloo. (Belga/TV)

Onze partners