'Overval op vliegtuig Brussels Airport goed voor buit van 300 miljoen euro'

20/02/13 om 06:31 - Bijgewerkt om 06:31

De diamantsector is geschokt door de brutale overval op een vliegtuig op de tarmac van de luchthaven van Zaventem.

De overval op een vliegtuig van Swissair op de tarmac van Brussels Airport bracht geen 37 miljoen euro op, zoals het Antwerp World Diamond Centre bekendmaakte, maar 300 miljoen. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen op gezag van 'een betrouwbare bron' in de diamantsector.

De hold up leek recht uit een filmscenario te komen. Acht mannen drongen, verkleed als politie-agenten, met twee auto's door de omheining. Ze bedreigden het personeel van Brink's met vuurwapens, verschaften zich toegang tot de laadruimte van het vliegtuig en gingen er vandoor met een grote partij diamanten. De hele operatie duurde amper drie minuten.

'In de diamantsector is iedereen ervan overtuigd dat het om een inside job gaat,' zegt een diamantair in Gazet Van Antwerpen. De daders moeten hun informatie hebben gekregen van een medewerker van de transportfirma of van iemand van Zaventem. De daders zijn topcriminelen. Zij handelen op bestelling.'

Het is de vijfde keer dat een spectaculaire overval plaatsvindt op de luchthaven van Zaventem. Volgens Brussels Airport werkt de luchthaven volgens de strengste beveiligingsnormen. (EE)

Onze partners