Overstromingen door felle regenval niet uitgesloten

22/12/12 om 11:24 - Bijgewerkt om 11:24

De Vlaamse Milieumaatschappij waarschuwt voor lokale overlast door felle regenval. Vooral in Limburg kan het alarmpeil overschreden worden.

Overstromingen door felle regenval niet uitgesloten

© ThinkStock

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) waarschuwt voor plaatselijke wateroverlast door zeer felle regenval. Vooral in Limburg kan het alarmpeil overschreden worden.

Vandaag en vannacht wordt zeer veel regen voorspeld. "Dat zal leiden tot niet-kritieke overstromingen. Dat betekent dat weiden en akkers onder water kunnen lopen, maar niet in de buurt van gebouwen", legt Katrien Smet van de VMM uit. "Maar op sommige plaatsen flirten de voorspellingen met het alarmpeil en dat betekent dat ook kritieke overstromingen kunnen voorvallen".

Limburg

De meest kritieke punten, volgens de overstromingsvoorspeller van de VMM, zijn de waterstand van de Demer in Spalbeek en vooral het waterpeil van de Berwijn in Moelingen, beide in Limburg.

De VMM benadrukt dat de situatie van uur tot uur kan veranderen, en dus nog hoogst onzeker is. Volg de situatie op de voet via de overstromingsvoorspeller van de VMM.

Geen winter meer in 2012Voor maandag tot en met vrijdag wordt in het algemeen veel bewolking en af en toe regen verwacht. De middagtemperatuur daalt van zowat 13 graden maandag naar pakweg 8 graden na Kerstdag.

Winterweer is dit jaar niet meer te verwachten.

Onze partners