Overleden kinderen Heverlee worden donderdag begraven

16/03/12 om 16:46 - Bijgewerkt om 16:46

Op donderdag 22 maart om 11 uur wordt er in de Sint-Pieterskerk in Leuven een gezamenlijke begrafenisplechtigheid gehouden voor de 7 kinderen uit de Sint-Lambertusschool in Heverlee.

Overleden kinderen Heverlee worden donderdag begraven

© Belga

De twee overleden volwassenen uit de school worden in intieme kring begraven. Dat hebben de ouders afgesproken met vertegenwoordigers van de stad en de lokale kerk.

President van Zwitserland

Volgens deken Dirk De Gendt zal iemand van het hof de begrafenis bijwonen. Mogelijk zal ook de president van Zwitserland aanwezig zijn.

"Er zullen in de kerk zelf geen camera's toegelaten worden. Wel zullen de media een exemplaar krijgen van de opname die wijzelf maken van de plechtigheid. Deze beelden zullen door het publiek ook buiten de kerk live te bekijken zijn op twee grote schermen. Er zal buiten de familie en schoolgemeenschap sowieso slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn voor buitenstaanders", aldus De Gendt.

Zee van vuur In de wandelzaal van het Leuvense stadhuis loopt vanaf zondag om 13 uur tot en met woensdag een tentoonstelling met foto's van de overleden kinderen.

"Iedereen kan er het rouwregister ondertekenen en dergelijke. Woensdagavond worden de foto's overgebracht naar de Sint-Pieterskerk met fakkels. We nodigen die avond iedereen uit om een kaars te branden rond de kerk zodat er rond dit gebouw als het ware een zee van vuur gecreëerd wordt", aldus De Gendt. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners