Overheid pakt te snel rijdende mannen aan

31/07/12 om 14:57 - Bijgewerkt om 14:57

De nieuwe campagne van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid is vooral gericht op mannelijke automobilisten.

Overheid pakt te snel rijdende mannen aan

Veel automobilisten rijden nog altijd te snel op alle soorten wegen, zo blijkt uit de jongste meting van het BIVV. Vooral 18- tot 29-jarige mannen beschouwen overdreven snelheid als een banale overtreding die hen niet in gevaar brengt. Sommige mannen denken ook dat snel rijden hen aantrekkelijker maakt.

'Te snel rijden is een afknapper'

Om hen op andere gedachten te brengen, organiseerde het BIVV in samenwerking met het tijdschrift Flair een "speeddate" waarbij vrouwen een autoritje konden maken met de man van hun keuze, in werkelijkheid een acteur die (berekende) risico's nam achter het stuur. De citaten op de affiches van de campagne van het BIVV zijn de echte reacties van de speeddatekandidates: "Hardrijders zijn volwassen kleuters", "Door snel te rijden bewijs je niets", "Te snel rijden is een afknapper".

Een video-opname die tijdens de speeddates gemaakt werd, is te bekijken zijn op de website www.goforzero.be.

"Binnenkort zal in een strengere straf voorzien worden voor bestuurders die op drie jaar tijd tweemaal voor hetzelfde type inbreuk veroordeeld werden of voor bepaalde combinaties van inbreuken die het opleggen van een rijverbod mogelijk zullen maken", aldus staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners