Ouders willen ontslagen medewerkster die baby in crèche vergat terug

28/10/13 om 18:28 - Bijgewerkt om 18:31

De medewerkster van de crèche in Oosterzele die ontslagen werd door Partena Ziekenfonds nadat een peuter alleen achtergelaten werd, moet opnieuw aan de slag kunnen gaan. Dat vragen de ouders van andere kinderen die in de crèche verblijven in een groep op de sociale netwerksite Facebook.

Ouders willen ontslagen medewerkster die baby in crèche vergat terug

© Thinkstock

De medewerkster van kinderdagverblijf het Appelboompje in Oosterzele was donderdagavond het meisje vergeten. "Eén van onze medewerkers heeft de procedure voor het afsluiten van het kinderdagverblijf niet correct toegepast. Gelukkig waren er geen gevolgen en was het kindje een half uur later terug gezond en veilig bij haar ouders", stelde Partena Kinderopvang.

De medewerkster werd meteen ook ontslagen, maar volgens andere ouders ging het om een overdreven reactie. Via de groep "Ik steun 't Appelboompje en ALLE opvoedsters!" vragen ze dat Partena het ontslag intrekt.

'Ongemeen harde straf'

"Ik heb alle vertrouwen in de opvoedsters van onze kinderen, in elk van hen. Niemand heeft baat bij dit ontslag, in tegendeel. Het is een ongemeen harde straf voor deze persoon, maar ook een straf voor zoveel kinderen en ouders, die een gekend en geliefd gezicht verliezen", zegt de oprichtster van de groep. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners