Ouders kamperen voor schoolpoort: Leuven bereidt online inschrijvingssysteem voor

02/05/15 om 15:51 - Bijgewerkt om 15:51

Sinds enkele dagen kamperen ouders voor bepaalde Leuvense basisscholen. 'Dit creëert de perceptie dat er plaats te kort is, wat niet het geval is', meent schepen van Onderwijs Mohamed Ridouani (SP.A). Hij zegt dat een onlinesysteem op punt staat voor volgend schooljaar.

Ouders kamperen voor schoolpoort: Leuven bereidt online inschrijvingssysteem voor

© Belga

Sinds enkele dagen staan aan bepaalde Leuvense basisscholen weer tientallen kamperende ouders die er zeker van willen zijn dat ze maandag hun zoon of dochter kunnen inschrijven. In een mededeling eist Groen dat Leuven eindelijk werk maakt van een digitaal inschrijvingssysteem. Onderwijsschepen Mohamed Ridouani (SP.A) stelt goede hoop te hebben dat dit volgend schooljaar een feit zal zijn.

Onlinesysteem

"We zijn klaar met een dergelijk onlinesysteem en willen het gratis ter beschikking stellen van de scholen. Om dit te kunnen invoeren is het echter decretaal verplicht dat een meerderheid van de 55 basisscholen in Leuven zich tijdens het Lokaal Overlegplatform van Scholen hier achter schaart. Ik heb goede hoop dat dit tijdens de vergadering van juni het geval zal zijn en een grote meerderheid van scholen het wil invoeren zodat we het volgend schooljaar in praktijk kunnen brengen", aldus Ridouani.

Ridouani stelt dat hij de invoering van het systeem al enkele jaren voorbereidt en al veel energie heeft gestoken in het overtuigen van de scholen van het nut ervan. "We zijn tegen deze kampeertoestanden omdat ze onrechtvaardig zijn voor wie omwille van gebrek aan tijd en een netwerk dit niet kan. Het creëert bovendien de perceptie dat er in de Leuvense scholen plaats te kort is en dat is niet het geval. In het voorgestelde onlinesysteem wordt voorrang gegeven aan wie het dichtst bij de school woont", aldus Ridouani.

Grote ontevredenheid

De Leuvense scholen waar ouders momenteel kamperen zijn de populaire onderwijsinstellingen, meer bepaald de Abdijschool in Kessel-Lo, waar circa 25-tal ouders al dagen opgesteld staan. Aan De Twijg in Wijgmaal en de Ark in Kessel-Lo staan telkens een tiental ouders. Volgens het Groene gemeenteraadslid Hilde Van Wichelen, die een bezoek bracht aan de ouders die wachten aan De Twijg in Wijgmaal, heerst er onder de ouders grote ontevredenheid over de gang van zaken. "Dagenlang kamperen aan een schoolpoort is geen ideale situatie en niet iedereen kan er zich zomaar voor vrij maken", aldus Van Wichelen. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners