Ouders doodgeschoten Esteban (9) vragen dader om zich aan te geven

22/04/14 om 18:32 - Bijgewerkt om 19:34

De ouders van de 9-jarige jongen die dit weekend in Wezet, samen met zijn meter en haar man, is doodgeschoten, vragen dat de dader zich aangeeft bij de politie. Het gerecht vermoedt dat de schietpartij het gevolg was van een financieel geschil en dat de dood van de jongen onbedoelde nevenschade was.

Ouders doodgeschoten Esteban (9) vragen dader om zich aan te geven

Esteban © Facebook

Met een emotionele oproep op Facebook vragen de ouders van de vermoorde Esteban (9) aan de daders om zich aan te geven. De jongen werd dit weekend doodgeschoten in Wezet. Hij liep samen met zijn meter en haar man, een bankdirecteur over de straat. Ook beide volwassenen zijn doodgeschoten.

Afrekening

De dader van de schietpartij is voortvluchtig. Het gerecht houdt rekening met een afrekening uit financiële motieven. Mogelijk heeft een financieel dossier in de bank van de directeur kwaad bloed gezet bij één van de klanten.

De jonge Esteban was op restaurant gaan eten met zijn ouders en met de bankdirecteur en diens vrouw, zijn meter. Na het etentje vroeg de jongen om bij zijn meter te mogen slapen. Het was de eerste keer dat hij dit zou doen.

Berouw

De vader van de jongen vraagt aan de dader van deze 'laffe en barbaarse daad' om zich aan te geven bij de politie. 'Dat hij zijn verantwoordelijkheid opneemt als hij ook maar een beetje waardigheid en berouw heeft en dat hij zich gaat aangeven.'

Wraak

De ouders zeggen dat ze geen wraakgevoelens koesteren ten opzichte van de dader. 'Onze harten zijn gebroken en vervuld met haat, maar we koesteren geen wraak. We willen enkel de volledige waarheid kennen. We willen dat de dader gestraft wordt en dat anderen iets leren uit wat hier gebeurd is zodat onze zoon niet voor niets gestorven is.'

'We houden zielsveel van je en je blijft altijd bij ons,' zeggen de ouders en de broers en zusjes van de vermoorde jongen.

Procureur doet oproep tot getuigen

De Luikse procureur des Konings, Danièle Reynders, lanceert intussen een oproep naar getuigen van de drievoudige moord in Wezet. De speurders zoeken getuigen die de avond van de feiten een wagen met gedoofde lichten zagen rijden of inlichtingen hebben over om het even welke verdachte gedragingen voor de nacht van het drama.

Het parket van Luik meldt dat tal van onderzoeksdaden lopen om de moordenaar van de bankdirecteur, zijn vrouw en de jongen van 9 op te sporen. De man werd net als zijn echtgenote getroffen door drie projectielen. De zevende kogel doodde Esteban, die kwam logeren bij zijn meter.

Voertuig met gedoofde lichten

"Iedereen die op het ogenblik van de feiten een voertuig op gevaarlijke wijze zag rijden met gedoofde lichten, of iedereen die iemand in de straat zag observeren de weken voor de feiten, wordt gevraagd contact op te nemen met commissaris Roger Biazot, van de afdeling moord van de FGP van Luik op het telefoonnummer 04/232.50.29", aldus het parket.

Het stadsbestuur van Wezet heeft beslist een rouwregister te openen in de raadszaal van het gemeentehuis, in de rue des Récollets in Wezet. Het rouwregister is dagelijks beschikbaar van 8.30 tot 17.00 uur en op zaterdag vanaf 9.00 uur

Lees meer over:

Onze partners