Oud-minister Michel Daerden overleden

05/08/12 om 19:16 - Bijgewerkt om 19:16

Oud-minister van Pensioenen Michel Daerden is in Zuid-Frankrijk overleden.

Oud-minister Michel Daerden overleden

© Belga

Gewezen minister van Pensioenen Michel Daerden is in een ziekenhuis in het Zuid-Franse Fréjus overleden.

Daerden werd 62 jaar en lag in het Franse ziekenhuis sinds 25 juli na een dubbele hartaanval. De Franse dokters hebben de voorbije week verscheidene pogingen ondernomen om Daerden uit zijn coma te halen, maar de voormalige minister reageerde onrustig, waardoor de artsen hem in coma lieten.

Daerden bracht op zaterdag 21 juli zijn laatste dag door in België,

op de Francofolies van Spa. Hij vertrok op zondag 22 juli naar de Côte d'Azur en arriveerde diezelfde dag in het zuiden van Frankrijk. Ook zijn dochter Elena was daar.

Vakantiehuisje

Hij huurde een vakantiehuisje in Agay (Saint-Raphaël) omdat hij "een mooi zicht" wilde op de zee. Hij kende de streek goed en bezat enkele jaren een villa in Saint-Raphaël. Vier jaar geleden verkocht hij die villa.

Op 25 juli kreeg hij tijdens een restaurantbezoek een dubbele hartaanval. Hij zat toen alleen op restaurant, iets dat hij graag deed. Daerden werd overgebracht naar een ziekenhuis in Fréjus, waar de dokters hem in een kunstmatige coma hielden.

Coma

De Franse dokters deden de voorbije week verscheidene pogingen om Daerden uit zijn coma te halen, maar de voormalige minister reageerde onrustig, waardoor de artsen hem in coma lieten.

De PS-politicus liep ook een longinfectie op, wat enkele dagen koorts veroorzaakte. De artsen vonden niet de juiste antibiotica om de lichaamstemperatuur te doen dalen.

De dokters voerden zaterdag een tracheotomie (luchtpijpsnede), maar zijn toestand verergerde in de loop van de dag. Daerden, vader van drie kinderen, overleed vanmiddag. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners