Opvolging Johnny Thijs (Bpost) zit strop door looncoflict

Johnny Thijs © ImageGlobe

Bpost zegt er geen idee van te hebben wat het zijn nieuwe CEO mag aanbieden qua loon. En dus, zegt het remuneratiecomité, wordt het een heksentoer om een opvolger te vinden voor Johnny Thijs.

Het benoemings- en remuneratiecomité van bpost wil duidelijkheid over het totale loonpakket dat het de kandidaat-CEO’s kan aanbieden. Desnoods dreigt het ermee om geen kandidaat aan te bevelen. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Moeilijk proces

Martine Durez, de voorzitster van de raad van bestuur van bpost, en Johnny Thijs, de afscheidnemende CEO, hebben momenteel gesprekken in de diepte met de drie kandidaten. In een volgende fase maken ze hun bevindingen over aan het benoemings- en remuneratiecomité, dat dan met een loonvoorstel moet komen. Maar dat blijkt een moeilijk proces te worden.

Het kabinet-Labille blijft onduidelijk over wat nu de precieze loongrenzen zijn en het benoemings- en remuneratiecomité wenst duidelijkheid om een nieuwe affaire-Thijs te vermijden. Volgens het kabinet-Labille moet de volgende postbaas het doen met 500.000 euro basisloon en 150.000 euro variabel loon.

Loongrenzen

Over de omvang van de extra legale voordelen rept Labille echter met geen woord. Nochtans bleek na de benoeming van Belgacom-topvrouw Dominique Leroy dat die extra legale voordelen best kunnen oplopen. De leden van het remuneratie- en benoemingscomité hebben maandagavond aan de regeringscommissaris gevraagd wat de loongrenzen zijn en wachten nu op een antwoord.

Het comité denkt er zelfs aan geen kandidaat aan te bevelen zolang er geen duidelijkheid komt. Dit terwijl Thijs heeft aangeven dat hij eind februari weg wil. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content