Opvangcentrum Klein Kasteeltje 25 jaar oud

06/09/11 om 18:08 - Bijgewerkt om 18:08

Het Brusselse Klein Kasteeltje viert in november zijn 25ste verjaardag als opvangcentrum voor asielzoekers.

Om die verjaardag in de verf te zetten plant Klein Kasteeltje enkele evenementen in het najaar. Een groepsfoto van de bewoners geeft de aftrap.

Dat is dinsdag vernomen bij Fedasil, het agentschap dat bevoegd is voor de opvang van asielzoekers.

Fotograaf Hans Roels zal de artistieke groepsfoto nemen. De modellen zullen zoveel mogelijk bewoners en personeelsleden van het Klein Kasteeltje zijn. Op die manier is de groepsfoto "het gezicht van Klein Kasteeltje, het grootste en oudste opvangcentrum voor asielzoekers in België", klinkt bij Fedasil.

"De groepsfoto toont alle mensen die aanwezig willen zijn op dit evenement. De boodschap is dat er een plaats is voor elke persoon, iedereen is herkenbaar. De diversiteit maakt het beeld boeiend, geeft kleur aan het geheel", aldus de fotograaf.

55.000 gasten in 25 jaar

Die foto zou wel eens veel kleur kunnen hebben. In de voorbije 25 jaar verbleven meer dan 55.000 mensen in de voormalige militaire kazerne, die in 1986 tot opvangcentrum omgevormd werd. Vandaag verblijven er 850 asielzoekers, en werken er meer dan honderd mensen.

Na de groepsfoto van woensdag is ook nog een feestelijke inhuldiging van een mozaiëk op de voorgevel van het Klein Kasteeltje gepland op maandag 26 september. Op donderdag 10 november, vrijdag 11 november en zaterdag 12 november viert het Klein Kasteeltje dan een groot verjaardagsfeest, met activiteiten voor het grote publiek. (Belga/SD)

Onze partners