Opvallend veel inbraken in Antwerpen

© Belga

Tijdens de eerste acht maanden van dit jaar is op het grondgebied van Antwerpen het aantal woninginbraken met 7 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2011.

Vooral tijdens de zomerperiode zou er een opvallende piek zijn geweest.Volgens de Antwerpse politie was er een opvallend hoog aantal inbraken in augustus in Antwerpen-Zuid: 44 in totaal.

Meestal bleef het echter bij inbraakpogingen. De politie neemt de problematiek wel ernstig en hield de voorbije maanden verschillende controleacties. Een duizendtal gezinnen kreeg bovendien technopreventief advies in verband met hun woning.

Ook het aantal diefstallen uit wagens steeg fors, met 17 procent.

Halskettingdiefstallen neemt toe Een volgende stap is volgens de politie het geven van voordrachten in ziekenhuizen, aan winkeliers, scholen en buren van slachtoffers.

Het aantal gewelddadige diefstallen bleef nagenoeg constant, met een lichte stijging van 0,2 procent tegenover 2011. Het aandeel van halskettingdiefstallen nam wel toe, aangezien daarvoor een stijging van 5 procent te noteren viel. Wat de handtasdiefstallen betreft, was er dan weer een daling van 6 procent. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content