Oproep aan automobilisten: 'Bied treinreizigers een lift aan'

21/04/15 om 10:30 - Bijgewerkt om 10:43

Mobiliteitsclub VAB en vzw Taxistop raden pendelaars op de stakingsdag woensdag te pendelen en roepen automobilisten op om die treinreizigers een lift aan te bieden.

Oproep aan automobilisten: 'Bied treinreizigers een lift aan'

© Belga

Pendelaars en automobilisten kunnen elkaar vinden via de carpool-app, die de organisaties samen in het leven geroepen hebben, aldus VAB in een persbericht.

"Door de treinstaking zullen zowat 450.000 pendelaars noodgedwongen een alternatief moeten zoeken. Gelukkig is woensdag normaal gezien de minst drukke werkdag op de wegen, maar om de drukte te beperken tijdens zowel de ochtend- als de avondspits, raadt VAB de pendelaars aan om een alternatief te zoeken", klinkt het.

Ideale gelegenheid om eens te testen

"Carpoolen is een van die opties: de ideale gelegenheid voor automobilisten om het eens uit te testen én solidair te zijn met de treinreizigers die komende woensdag in de kou staan. Via onder meer de carpool-app van Taxistop en VAB kunnen carpoolers elkaar vinden.

"De App is gratis, maar automobilisten kunnen wel een vergoeding vragen voor de brandstofkosten. Deze wordt volledig in onderling overleg bepaald, maar het gangbare tarief is 0,08 euro per kilometer", aldus VAB.

Thuiswerken of het vertrekmoment uitstellen kunnen eveneens helpen het fileleed te beperken, besluit VAB. (Belga/TE)

Alle info over carpoolen op www.carpool.be. De carpool-app is verkrijgbaar via Android en iOS.

Lees meer over:

Onze partners