Oppositie stelt Homans voor als opvolger Muyters

20/01/12 om 16:58 - Bijgewerkt om 16:58

De oppositiepartijen in het Vlaams Parlement Open VLD, LDD en Groen dragen N-VA-parlementslid Liesbeth Homans voor als vervanger voor de belaagde N-VA-minister Philippe Muyters.

De oppositiepartijen Open VLD, LDD en Groen dienden in het Vlaams parlement een motie van wantrouwen in tegen Vlaams minister van Begroting Philippe Muyters. In die motie stellen ze Liesbeth Homns voor als opvolger van Muyters. De andere oppositiepartij Vlaams Belang stelde eerder al parlementsvoorzitter Jan Peumans voor als vervanger van Muyters.

De moties van wantrouwen tegen Muyters worden in principe volgende week woensdag gestemd. De kans lijkt zeer klein dat ze een meerderheid halen. De Vlaamse regering bevestigde immers al haar steun in minister Muyters.

De motie komt er omdat een medewerker van minister Muyters in een mail aan een burger had geschreven dat de hervorming van de verkeersbelasting het gevolg is van een politiek spelletje van de oppositie.

Volgens de oppositiepartijen bezondigde de minister zich daarmee aan een leugen. Intussen is er heisa ontstaan rond een andere, oudere mail van het kabinet-Muyters. Daarin laat een medewerker verstaan dat de minister het parlement zou hebben voorgelogen over de begroting van 2009.

Muyters zegt dat hij nooit heeft gelogen en spreekt van een "heksenjacht". Zijn collega's binnen de Vlaamse regering blijven hem steunen.

Onze partners