Opnieuw vrijspraak wegens seksomnia

01/06/10 om 17:44 - Bijgewerkt om 17:44

Een man die in zijn slaap een meisje van negen heeft aangerand, is vrijgesproken door de correctionele rechtbank van Charleroi.

De correctionele rechtbank van Charlerloi heeft een man vrijgesproken die in zijn slaap een meisje van negen heeft aangerand, zo melden de kranten L'Avenir en La Nouvelle Gazette. De man zou lijden aan 'slaapseks'.

De verdachte had in 2004 een meisje van negen aangerand terwijl hij sliep. Achteraf herinnerde hij zich niets meer van de feiten. Volgens zijn advocaat Michel Bouchat leed de verdachte al sinds zijn jeugd aan een slaapziekte. Hij praatte in zijn slaap, liep rond en gedroeg zich soms agressief.

De aandoening waarbij men in zijn slaap seks poogt te hebben, staat bekend als seksomnia of slaapseks. De rechter oordeelde bovendien dat de verklaringen van het aangerande meisje weinig geloofwaardig en onsamenhangend waren. De rechtbank sprak de man bijgevolg vrij.

Eerder dit jaar werd in Henegouwen al een man vrijgesproken die zich in zijn slaap aan zijn vierjarige dochter vergrepen zou hebben. De vader beweerde dat hij zich daarvan niets herinnerde en stelde dat hij aan slaapseks lijdt. Volgens experts is de erg zeldzame aandoening makkelijk aantoonbaar in een slaaplab.

L.N.

Lees meer over:

Onze partners