Opnieuw jongeman dood na steekpartij in Antwerpen

27/10/13 om 10:40 - Bijgewerkt om 10:40

In Antwerpen is voor de tweede keer in enkele weken tijd een jongeman om het leven gekomen bij een steekpartij.

Opnieuw jongeman dood na steekpartij in Antwerpen

Antwerpen © BELGA

Aan de Schijnpoortweg in Antwerpen is kort na middernacht een 21-jarige jongeman om het leven gekomen bij een steekpartij. Dat zegt het Antwerpse parket.

Het slachtoffer belandde in een schermutseling met een andere man, die hem daarop diverse messteken toediende. Er is een verdachte opgepakt.

Het is de tweede dodelijke steekpartij in de stad in enkele weken tijd. De jongeman kreeg in de omgeving van het Sportpaleis messteken in de hals, borststreek en onderbuik. Hij kon na de feiten nog naar het nabijgelegen Q8 tankstation vluchten, maar zakte daar levenloos in elkaar.

Moord

In de loop van de nacht werd een 29-jarige man uit het Antwerpse gearresteerd. Het gaat om een familielid van de ex-vriendin van het slachtoffer, zodat het mogelijke motief volgens het parket ook in die richting moet worden gezocht.

Parket, onderzoeksrechter en politie stapten zondagochtend alvast de plaats van het incident af om de nodige vaststellingen te maken. De verdachte zal worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter op verdenking van moord. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners