Oplossing in de maak voor straatkraampjes Rock Werchter

25/03/14 om 01:40 - Bijgewerkt om 01:40

Het ziet ernaar uit dat plaatselijke verenigingen zouden nu toch kraampjes zullen mogen opzetten tijdens Rock Werrchter. Die zouden op een terrein komen dat de organisatie aanbiedt.

Oplossing in de maak voor straatkraampjes Rock Werchter

Rock Werchter © BELGA

Tijdens de gemeenteraad van Haacht is gebleken dat er een oplossing in de maak is in het conflict tussen Live Nation, organisator van Rock Werchter, en enkele lokale verenigingen van Haacht omdat die tijdens het rockfestival geen kraampjes meer mogen uitbaten langs de Werchtersesteenweg. De oppositiepartijen CD&V en N-VA eisten dat alles blijft zoals het is. Burgemeester Mon Fillet (Open Vld) herhaalde dat hij om veiligheidsredenen was ingegaan op de vraag van de organisatoren en de veiligheidsdiensten.

Kosten gemaakt

Omdat de verenigingen al begonnen waren met de voorbereidingen voor het festival en sommigen al kosten hadden gemaakt, kunnen ze als overgangsmaatregel dit jaar kiezen tussen een eigen stand op een terrein naast de Werchtersesteenweg dat door de organisatoren ter beschikking wordt gesteld of werken voor de organisatie tegen een hogere vergoeding dan normaal.

Organisator Live Nation wil alle verkoopstands langs de Werchtersesteenweg op het grondgebied van Haacht overbrengen naar een marktplein dat wordt ingericht op de camping A2/A3/A4. Deze camping zal net als de stands vanaf dit jaar worden uitgebaat door de organisatoren. Opmerkelijk is wel dat deze maatregel enkel geldt voor de stands in Haacht. Op het grondgebied van Rotselaar verandert er niets.

Protest

De maatregel lokte onmiddellijk fel protest uit van de lokale verenigingen. Tijdens de gemeenteraad maandagavond namen CD&V en N-VA de maatregel fel op de korrel. Ondanks het feit dat Fillet erop wees dat hij als hoofd van de politie autonoom bevoegd is om dergelijke maatregel te nemen vroegen de oppositiepartijen de stemming over de eis dat alles bij het oude zou blijven.

Beide oppositiepartijen en een lid van Open Vld stemden voor. Omdat de stemming zonder voorwerp was wegens onbevoegdheid van de gemeenteraad onthielden de overige leden van de meerderheid zich. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners