Oplichters misbruiken naam Handicap International

09/08/13 om 14:33 - Bijgewerkt om 14:33

De organisatie Handicap International waarschuwt voor oplichters. 'Vooral tijdens de zomermaanden pieken de frauduleuze praktijken'.

Oplichters misbruiken naam Handicap International

© Belga

De naam van Handicap International werd de voorbije weken misbruikt door oplichters. De organisatie waarschuwt in een persbericht voor mensen die in haar naam cash geld vragen voor het goede doel.

Handicap International raadt slachtoffers en getuigen aan klacht in te dienen bij de politie.

Sommige oplichters doen zich voor als doven, anderen vragen geld om mensen met een handicap te steunen of om een petitie te onderteken. "Maar Handicap International trekt nooit de straat op om mensen om cash geld te vragen", waarschuwt Johanna Plas van Handicap International.

Gerechtelijke stappen

"Neem meteen contact op met de politie als je hier toch mee te maken krijgt." Sinds begin juli heeft de politie al enkele oplichters gearresteerd in heel België. "Deze frauduleuze praktijken pieken tijdens de zomermaanden. Vooral de toeristische trekpleisters worden geviseerd."

Handicap International ondernam ondertussen al gerechtelijke stappen. Directeur communicatie en Marketing Jan Brigou doet een oproep om "uw steun niet in de verkeerde handen terecht te laten komen." (Belga/AVE)

Onze partners