Opgepakte bestuurder dubbele dodelijke aanrijding vrij

31/12/10 om 20:18 - Bijgewerkt om 20:18

De man is zaterdag onder voorwaarden vrijgelaten. Hij bestuurde één van de twee wagens die een 80-jarige vrouw overreden.

Eén van de bestuurders die een 80-jarige vrouw in Vosselaar aanreed en daarna vluchtmisdrijf pleegde, is zaterdag door de onderzoeksrechter onder voorwaarden vrijgelaten. Hij was vrijdagavond opgepakt en had bekentenissen afgelegd.

De vrouw werd donderdagavond omstreeks 18.30 uur op de Antwerpsesteenweg in Vosselaar door twee auto's overreden toen ze van de bus stapte en de weg wilde oversteken. De bestuurders van beide wagens stopten niet en pleegden vluchtmisdrijf. Het slachtoffer overleefde het niet en overleed ter plaatse.

De politie arresteerde vrijdagavond een eerste verdachte in verband met het dodelijk ongeval. Het gaat om een 38-jarige man uit Turnhout, die de eerste wagen (een kleine grijze auto) bestuurde.

De man legde volgens het parket van Turnhout bekentenissen af. Hij werd zaterdag voor de onderzoeksrechter geleid, die besliste hem onder voorwaarden vrij te laten. Zaterdag werd nog gezocht naar de tweede wagen die over de vrouw reed. Het gaat om een terreinwagen.

Onze partners