Openbaar vervoer verwacht grote hinder van staking

25/01/12 om 13:48 - Bijgewerkt om 13:48

De openbaarvervoermaatschappijen in ons land melden gezamenlijk dat de dienstverlening op de nationale stakingsdag komende maandag 'ernstig verstoord zal zijn' in heel het land.

De verschillende openbaarvervoermaatschappijen in ons land melden in een gezamenlijke mededeling dat de dienstverlening op de nationale stakingsdag komende maandag "ernstig verstoord zal zijn" in heel het land.

Voor informatie over de dienstverlening kunnen reizigers maandag terecht bij de informatiekanalen van de verschillende vervoersmaatschappijen: De Lijn (www.delijn.be), MIVB (www.mivb.be, m.mivb.be en 070/23.20.00), NMBS (www.nmbs.be en m.nmbs.be) en TEC (www.infotec.be).

Woordvoerster Astrid Hulhoven van De Lijn verwacht dat de hinder vergelijkbaar zal zijn met die ten gevolge van de staking in de openbare sector op 22 december. Toen reden geen treinen en amper trams en bussen.

Thalys

De staking treft ook het internationale treinverkeer. Thalys onderbreekt het verkeer vanaf zondag om 20 uur tot maandag om 23.59 uur. Reizigers kunnen hun geld terugkrijgen of hun ticket ruilen tussen 25 januari en 10 februari. Ook op dinsdag kan er nog hinder zijn, waarschuwt Thalys.

Eurostar

Eurostar meldt dat Eurostar-treinen naar Rijsel en Londen beïnvloed zullen worden door de staking. Wie van plan is maandag met Eurostar te reizen, krijgt het advies zijn reis te verplaatsen. Eurostar legt wel een beperkte busverbinding in tussen Brussel en Rijsel. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners